Uterul în T / uterul dismorfic – Ce înseamnă?

Uterul în T / uterul dismorfic – Ce înseamnă?

"
Uterul în T / uterul dismorfic – Ce înseamnă?

Uterul în T este o malformație (din naștere) a cavitații uterine (interiorul uterului). El reprezintă îngustarea interiorului uterului, astfel uterul are formă literei T.

Aceste paciente de cele mai multe ori au istoric de infertilitate, avorturi repetate, eșec repetat de implantare (în urmă FIV) sau naștere înainte de termen.

Pacientele diagnosticate corect cu uter în T în urmă histerosalpingografiei (cunoscută că și testarea trompelor) sau în urmă ecografiei 3D pot beneficia de corecția histeroscopică.

Tratamentul corect al acestei patologii este histeroscopic. Presupune vizualizarea directă interiorului uterului și practicarea unor inzicii la nivelul cânturilor uterine, cu scopul refacerii formei acestuia și lărgirii cavitații uterine. Obținerea unei forme corecte a uterului și a unui spațiu suficient permite implantarea și dezvoltarea normală a unei sarcini.

Dr. Alina Bordea, specialist în infertilitate, se bucură de numeroase succese (sarcini obținute natural sau sarcini după eșecuri repetate de implantare prin FIV) în urmă diagnosticului corect și tratamentului histeroscopic al acestei patologii (uterul în T / uterul dismorfic).

Gășiți mai jos câteva poze cu uterul dismorfic – uterul în T, precum și câteva imagini din timpul histeroscopiei.

Dr. Alina Bordea
Dr. Alina Bordea

Dedicată tratamentului intertilitații cuplului, Dr. Alina Bordea vine în sprijinul dumneavoastră cu informații prețioase și actualizate despre infertilitate, tratamentul infertilității, fertilizare in vitro și urmărirea sarcinii.

Dr. Alina Bordea

Medic specialist obstetrică ginecologie
01/06/2022

Pin It on Pinterest

Distribuiți această postare prietenilor dvs.!

%d blogeri au apreciat: