FIV – Care este șansa să obținem o sarcină?

FIV – Care este șansa să obținem o sarcină?

"
FIV – Care este șansa să obținem o sarcină?

Iată una dintre cele mai frecvente întrebări pe care Medicul Specialist în infertilitate Dr. Alina Bordea o primește atunci când consultă un cuplu cu infertilitate.

Pentru a putea răspunde corect la această întrebare numeroase studii au încercat să arate prin grafice rata reală de sarcină. Majoritatea graficelor iau în considerare cei mai importanți parametri în evaluarea sanselor de a obține o sarcină și o naștere prin FIV și anume: vârsta și rezerva ovariană.

Așa cum a fost menționat anterior, vârsta partenerei și rezerva ovariană sunt cei mai importanți factori care determină succesul prin FIV. Desigur, și patologia masculină joacă un rol în tot procesul.

Dr. Alina Bordea, specialistul dumneavoastră în infertilitate o să răspundă la întrebarea mai sus adresată fiecărui cuplu cu infertilitate. Chiar dacă este vorba despre statistică, trebuie să cunoaștem de la început șansele reale pentru a nu fi dezamăgiți de rezultat. Fertilizarea in vitro nu este absolută și nu oferă garanții! Este extrem de important ca atunci când porniți în Călătoria spre a fi părinți să vă cunoașteți exact șansele!

De exemplu: 20% șanse în urma unei procedure de FIV înseamnă că puteți reuși din prima încercare dar puteți reuși la fel de bine și din a 5-a încercare. Acești 20% sunt făcuți să vă arate cât aveți de călătorit (cât de lung este drumul) și nu să vă oprească în prima gară sau să vă facă să schimbați ceva.

Altfel spus, modul în care vă fixați așteptările dictează de cele mai multe ori rezultatul final.

Pentru pacientele tinere (sub 35 de ani) si cu rezervă ovariană foarte bună, fără altă patologie asociată, cea mai bună șansă de reușită prin fertilizare in vitro este de 50%.

Cunoscând aceste lucruri de la început, păsim în călătoria spre a fi parinți cu așteptări realiste.

Dr. Alina Bordea pune în sprijinul succesului dumneavoastră toate cunoștințele acumulate în decurs de 5 ani, toate studiile recente și toate tehnicile de laborator de care dispunde clinica. Maximizarea succesului este pentru Dr. Alina Bordea o prioritate, astfel întâlnirile medicale constante, participările la congrese și conferințe, dar și studiul zilnic al ultimelor publicații medicale îi permit Dr. Alina Bordea să aibă mereu o abordare medicală similară practicilor medicale din Europa si America.

Dr. Alina Bordea
Dr. Alina Bordea

Dedicată tratamentului intertilitații cuplului, Dr. Alina Bordea vine în sprijinul dumneavoastră cu informații prețioase și actualizate despre infertilitate, tratamentul infertilității, fertilizare in vitro și urmărirea sarcinii.

Dr. Alina Bordea

Medic specialist obstetrică ginecologie
01/07/2022

Pin It on Pinterest

Distribuiți această postare prietenilor dvs.!

%d blogeri au apreciat: