Inseminarea artificială

Inseminarea artificială

"
Inseminarea artificială

Inseminarea artificială realizată de medicul dumneavoastră specialist în infertilitate Dr Alina Bordea poate fi indicată în una dintre următoarele situații:

  • Endometrioză minimă și ușoară; există date științifice care arată o rată de sarcini mai mare după inseminare și stimulare ovariană la pacientele cu endometrioză ușoară
  • Patologie masculină; deși cea mai frecventă indicație pentru inseminarea artificială, inseminarea artificială NU este soluția tuturor cauzelor de infertilitate masculină
  • Dinamică sexuală anormală; dorința de a avea un copil de foarte mult timp și presiunea nereușitei poate atrage cu sine scăderea numărului de întâlniri sexuale dintre parteneri
  • Patologie cervicală; frecvent întâlnită la femeile care au suferit intervenții la nivelul colului uterin
  • În perioada premergătoare unei proceduri FIV, la pacientele cu trompe permeabile
  • Infertilitate de cauză necunoscută; la 20% dintre cuplurile infertile nu se găsește o cauză pentru care nu poate fi obținută o sarcină.

Nicuna dintre situațiile medicale de mai sus nu prezintă indicație absolută pentru inseminare artificială. Cazul fiecărui cuplu infertil este unic, iar decizia medicală personalizată presupune alegerea tratamentului medical adecvat! Acest aspect poate fi discutat și hotarat împreună cu mine (medicul dumneavoastră specialist în infertilitate Dr Alina Bordea).

Inseminarea artificială se face în apropierea momentului în care apare ovulația. Asta înseamnă că este nevoie să veniți pentru o ecografie de monitorizare a ovulației. În funcție de aceasta veți face analize hormonale din sânge (LH, estradiol, progesteron) care ne vor arăta cu certitudine momentul ovulației. În funcție de ecografie și de rezultatele dozărilor hormonale vom stabili momentul precis al inseminării.

În ziua inseminării veți veni în clinică alături de partenerul dumneavoastră. Inseminarea artificială constă în prepararea spermei (partenerului sau donatorului) și introducerea acesteia în cavitatea uterină. Colectarea spermei de la partener se face în ziua inseminării. Colectarea se va realiza de către partenerul însuși, într-o cameră special amenajată care asigură discreție, confort și siguranță maxime partenerului. Pentru a asigura cele mai optime condiții sunt necesare 2-5 zile de abstinență sexuală a partenerului, anterior recoltării.

După prepararea spermei veți fi chemată într-o cameră special amenajată unde va avea loc procedura. Veți fi așezată în poziție ginecologică și cu ajutorul unor instrumente speciale, sperma va fi introdusă în cavitatea uterină. Această procedură este de scurtă durată, nedureroasă și nu necesită spitalizare. Mai mult decât atât, după inseminare veți putea pleca imediat acasă.

Dr. Alina Bordea

Dedicată tratamentului intertilitații cuplului, Dr. Alina Bordea vine în sprijinul dumneavoastră cu informații prețioase și actualizate despre infertilitate, tratamentul infertilității, fertilizare in vitro și urmărirea sarcinii.

Dr. Alina Bordea

Medic specialist obstetrică ginecologie
02/14/2021

Pin It on Pinterest

Distribuiți această postare prietenilor dvs.!

%d blogeri au apreciat: